Tillbaka till formulärslistan

Vem bryr sig egentligen om de arbetslösa?

Ordförklaringar

Handlar allt om ersättningsnivåer, fusk och effektivare system? Hur ser man på de arbetslösas behov och förutsättningar? Akademikernas a-kassa och IF Metalls a-kassa ordnar ett av almedalsveckans intressantaste och mest angelägna seminarium med bland andra arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och Per Schlingmann.

Oftast när politiker och parterna på arbetsmarknaden pratar om arbetslöshet handlar det om ersättningsnivåer, fusk, effektivare system och försämrade anställningsvillkor. Men när diskuterar de konsekvenserna för de som bär de största kostnaderna – de arbetslösa? Hur resonerar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson om hur man möter de arbetslösas behov och förutsättningar när politiken utformas? Och vad tänker Per Schlingmann om arbetslinjen idag? Ser a-kassorna och facket, som dagligen möter arbetslösa medlemmar, annorlunda på de arbetslösa och deras behov?

  

Akademikernas a-kassa och IF Metalls a-kassas seminarium i Almedalen

Arbetslös – vem bryr sig?

Tid: Tisdag 2 juli 2019 13:30-14:30

Plats: D22, D-huset, Campus Gotland, Kaserngatan 1

Medverkar gör: Ylva Johansson, Arbetsmarknadsminister, Göran Arrius, Ordförande, Akademikernas a-kassa, Tomas With, Ordförande, IF Metalls a-kassa och Per Schlingmann, Debattör. Helle Klein modererar.

Kontakt

Alexandra Oljans Ahlin, Projektledare

alexandra.oljans.ahlin@aea.se 

070-740 46 74

Uppdaterad: 28 juni 2019
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!