Tillbaka till formulärslistan

Månadsstatistik maj 2019

Ordförklaringar

Antalet ersättningstagare hos Akademikernas a-kassa fortsätter att öka. I maj 2019 fick 8 310 personer a-kassa från oss, ett år tidigare var det endast 7 343 personer som hade ersättning. Trenden att antalet ersättningstagare har blivit fler är tydlig under alla månader 2019. Det totala antalet arbetslösa med ersättning har dock inte ökat i samma omfattning då antalet programdeltagare har fortsatt att minska, dock inte i samma takt. Det är alltså under 2019 något fler personer som får ersättning från oss eller Försäkringskassan jämfört med 2019.

 

Uppehåll i månadsstatistiken.

Nu tar månadsstatistiken från Akademikernas a-kassa sommaruppehåll. Vi återkommer med månadsstatistik för både juni och juli i augusti. Trevlig sommar!

Bifogad fil: manadsrapport_maj_2019
Uppdaterad: 20 juni 2019
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!