Tillbaka till formulärslistan

Almedalen 2015

Ordförklaringar

Rapport från Almedalen 2015

För sjätte året i rad besökte vi på Akademikernas a-kassa Almedalen. Årets två seminarier gick enligt plan – påläst moderator, engagerade paneldeltagare och bra diskussioner.

Båda seminarierna handlade om glapp i CV:t. Hur ska man hantera det? Hur tänker rekryterarna, arbetsgivarna och de som söker jobb? Under det första seminariet kretsade diskussionerna kring arbetslösheten och hur arbetsförmedlingen borde arbeta och om att synen på glappet framförallt kräver förändring av attityder.

Det andra seminariet var mer konkret för individen. Hur ska exempelvis en före detta kriminell som tidigare drivit ”eget företag” med kofoten i ryggsäcken kunna göra för att inte bli bortsorterad redan när ansökningarna kommer in? Paneldeltagarna tipsade bland annat om att vara ärlig och direkt berätta om sitt glapp och vilken positiv inverkan och effekt det haft. Det var även viktigt att fokusera på framtiden och inte fastna i det som tidigare hänt. De tyckte även att det var ytterst viktigt att berätta att man är på jakt efter nytt jobb så att man via kontakter kan hitta ett.

Förutom de två seminarierna poddade också Lilla drevet inför en stor publik. Många köade för att komma in och besökarna var väldigt nöjda med att ha fått höra sina favoriter live.

Se livesändningar från alla tre aktiviteter på aea.se/almedalen

 

Uppdaterad: 7 juli 2015
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!