Tillbaka till formulärslistan

Riksdagsbeslut om arbetslöshetsavgiften

Ordförklaringar

Riksdagen har beslutat om nytt sätt för a-kassorna att beräkna medlemsavgifterna. AEA tog hänsyn till de nya bestämmelserna när AEA-avgiften från och med 1 maj fastställdes.

Sammanfattning av beslutet: A-kassorna ska finansiera en del av statens kostnader för arbetslöshetsersättning. Deras medlemmar ska i sin tur betala en avgift som bland annat täcker kassornas avgifter till staten. A-kassor med hög arbetslöshet ska från den 1 juli 2008 betala en större avgift till staten. Kassorna får inte ta ut någon arbetslöshetsavgift av medlemmar som är arbetslösa och sjukskrivna. De ska endast betala grundavgift. Grundavgiften till AEA är 90 kronor.

Uppdaterad: 28 november 2014
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!